Letní košile: Len, bambusová viskóza, jemná bavlna ani funkční košile vás nezradí

Léto je obdobím, kdy se každý muž snaží udržet v pohodě a zároveň vypadat stylově. Výběr správné letní košile je klíčový pro dosažení obou těchto cílů. Mezi letní kousky u mužů patří lněná košile, košile z bambusové viskózy a bavlněná košile s krátkým rukávem.  Novým fenoménem jsou i funkční košile s krátkým rukávem. Každý z těchto materiálů má své specifické výhody, které z něj dělají ideální volbu pro horké letní dny. Kterou letní košili si vyberete?

 

Vzdušné lněné košile

Lněné košile jsou synonymem pro letní eleganci. Len je přírodní materiál, který má několik unikátních vlastností:

  1. Prodyšnost a termoregulace: lněná košile je známá svou vynikající prodyšností. V horkém počasí umožňuje vzduchu volně cirkulovat kolem těla, což pomáhá udržovat tělesnou teplotu v normálu.
  2. Savost: lněná košile má vysokou schopnost absorbovat vlhkost, což znamená, že pot rychle odpařuje, a vy se cítíte sušší.
  3. Přírodní materiál: pěstování lnu je šetrné k životnímu prostředí, protože nevyžaduje tolik pesticidů a vody jako jiné plodiny.
  4. Odolnost: lněné košile jsou velmi odolné a s každým praním se stávají měkčími a pohodlnějšími.

Ve FERATT můžete vybrat z 15 variant ve dvou střizích: košile slim fit a regular fit. Barvy lněných košil najdete od tlumených, přes přírodní po klasickou bílou lněnou košili.

 

Chladivé bambusové košile

"Košile z bambusové viskózy je v létě lepší než tričko."

 

Košile z bambusové viskózy jsou stále populárnější díky svým unikátním vlastnostem a udržitelnosti:

  1. Měkkost a pohodlí: bambusová viskóza je přirozeně měkká a hladká, což zajišťuje maximální pohodlí při nošení.
  2. Antibakteriální vlastnosti: košile z bambusové viskózy má přirozené antibakteriální vlastnosti, které pomáhají snižovat nepříjemné pachy a udržují košili svěží delší dobu.
  3. Ekologičnost: bambus roste rychle a nevyžaduje použití pesticidů, což z něj činí udržitelný a ekologický materiál.
  4. Termoregulační schopnosti: bambusová viskóza je skvělá pro regulaci teploty, v létě chladí a v zimě zahřívá.

Tenká bambusová košile je pro horké léto nebo na dovolenou nejlepší oblečení, které si můžete dopřát. Pokud se náhodou spálíte na slunci, je bambusová košile snad jediný kus oblečení, který na sobě snesete. Chladivý efekt košile z bambusové viskózy jsme otestovali na vlastní kůži. Vyberte si bambusovou košili s krátkým rukávem, nebo dlouhým rukávem podle vašich preferencí. Košile z bambusové viskózy FERATT najdete na e-shopu i v prodejnách v mnoha barvách i vzorech. Vyzkoušejte bambusovou košili i vy!

  

Stylové bavlněné košile s krátkým rukávem

Bavlna je klasický materiál, který je oblíbený pro své univerzální vlastnosti této přírodní suroviny. Jaké to jsou?

  1. Pohodlí: Bavlna je měkká, lehká a pohodlná, což ji činí ideální pro každodenní nošení. V kombinace 2-3 % elastanu se její komfort ještě více znásobí.
  2. Prodyšnost: Bavlněné košile umožňují pokožce dýchat, což je klíčové pro horké letní dny.
  3. Snadná údržba: Bavlněné košile jsou snadné na údržbu, lze je prát v pračce a žehlit bez obav ze ztráty tvaru.
  4. Dostupnost a variabilita: Bavlna je široce dostupná a nabízí širokou škálu barev a vzorů, takže si každý muž může najít něco podle svého vkusu.

Ve FERATT najdete moderní pánské košile s krátkým rukávem, které jsou ušity z jemné bavlny prémiové kvality. Krátký rukáv je často zdobený barevnou manžetou, které jsou stylovým doplňkem tradiční letní košile. Některé letní košile pánské jsou doplněné o elastan, který dodává pevnému materiálu pružnosti a košili s krátkým rukávem také pohodlí při nošení. Mezi osvědčené vzory patří vzor košile BIRDS, kterou nyní nově nabízíme jako košili s krátkým rukávem. Novinkou je také košile s krátkým rukávem TOBIAS .

 

Funkční košile PERFORMANCE

Mezi moderní košile s krátkým rukávem patří také funkční košile. Jedná se o letní košile pánské ušité ze speciálního materiálu – polyamidu, který se běžně využívá pro šití sportovních triček. Polyamidové košile s krátkým rukávem perfektně odvádí pot, zamezují vzniku pachů a jsou extrémně pružné. Pružnost je klíčová vlastnost pro vaše pohodlí a neomezený pohyb, který v létě tolik potřebujeme. Jedná se o skvělé košile pro muže, kteří upřednostní pohodlí a vlastnosti funkčního oblečení, ale nechtějí se vzdát elegantního kousku oblečení.

Jaké jsou vlastnosti funkční košile ze směsi polyamidu a elastanu?

  1. Lehkost a pohodlí: Polyamid je lehký materiál, který zajišťuje, že košile je pohodlná i při dlouhodobém nošení. Elastan dodává košili pružnost, což přispívá k pohodlí a volnosti pohybu.
  2. Prodyšnost a odvádění vlhkosti: Polyamid je známý svou schopností odvádět vlhkost od těla, což pomáhá udržet vás v suchu a chladu během horkých letních dnů. Prodyšná funkční košile umožňuje lepší cirkulaci vzduchu, čímž se snižuje pocení.
  3. Odolnost a dlouhá životnost: Polyamid je velmi odolný vůči opotřebení, což zajišťuje, že košile vydrží dlouho i při častém nošení a praní. Elastan zajišťuje, že si košile zachová svůj tvar i po mnoha praních.
  4. Rychlé schnutí: funkční košile rychle schne, což je ideální pro aktivní letní dny nebo cestování.
  5. Snadná údržba: funkční košile z polyamidu se snadno perou a nevyžadují žehlení. Ideální vlastnost na cestování.
  6. Stylový vzhled: kombinace těchto materiálů zajišťuje, že košile dobře padne a udržuje si moderní a elegantní vzhled, což ji činí vhodnou pro různé příležitosti.
  7. UV ochrana: polyamidové tkaniny poskytují přirozenou ochranu proti UV záření, což je další výhoda při nošení košile na slunci, například na vaší dovolené.

Funkční košile je tedy ideální volbou pro ty, kteří hledají pohodlí, funkčnost a styl během letních měsíců.

 

Výběr té správné letní košile pánské závisí na osobních preferencích a konkrétních potřebách. Každý z těchto materiálů nabízí unikátní výhody, které mohou zlepšit vaše letní oblečení. Lněná košile poskytuje elegantní a chladivý pocit, bambusová viskóza přináší měkkost a antibakteriální vlastnosti, bavlna je pohodlná a snadno se udržuje, zatímco funkční košile odvádí vlhkost a nemusí se žehlit. Bez ohledu na váš výběr, každá z těchto letních košil vám pomůže přežít horko stylově a komfortně.