Jak se obléknout na maturitní ples

Maturitní ples je jedním z nejvýznamnějších momentů pro každého studenta. Tato událost, na kterou se třídy těší a pečlivě připravují už od prvního ročníku, vyžaduje spoustu příprav. Kromě zajištění místa pro ples je třeba promyslet výzdobu, zvolit téma, a především vybrat správný outfit. Pro studenty je důležité zvolit takové oblečení, které dokonale vystihne jejich osobnost a umožní jim zazářit.

Vyberte si elegantní a vhodný outfit na maturitní ples, ve kterém se budete cítit výjimečně a okouzlíte ostatní. Připravili jsme pro vás tipy, jak si vybrat ten nejlepší oblek na ples, aby váš maturitní večer proběhl bez stresu a v dokonalém stylu.

Jak se obléct na maturitní ples?

Plánujete svůj maturitní ples a přemýšlíte, jaký outfit zvolíte? Většina maturitních plesů se inspiruje různými tématy, které určují atmosféru celé akce. Mezi oblíbená témata patří například podvodní svět, zdravotnický motiv a mnoho dalších originálních témata např. podle filmu. Volba tématu závisí na vaší třídě, ale volit ho nemusíte. Pokud nějaké téma vyberete, doporučujeme se dohodnout na společném prvku nebo outfitu, který každý student do svého vzhledu zakomponuje.

I když je téma plesu důležité, většina studentů volí pouze klasické společenské oblečení. Dívky často vybírají nádherné společenské šaty, zatímco chlapci preferují elegantní obleky.

Přemýšlíte, jaký outfit zvolit? Nezapomeňte, že maturitní ples je jednou z nejvýznamnějších událostí školního života, a proto je důležité, aby váš vzhled odpovídal slavnostní atmosféře této výjimečné události.

Dress code pro maturanta: Jak vybrat ten správný oblek na maturitní ples

Maturitní ples je událostí, na kterou se maturanti pečlivě připravují, a výběr vhodného oblečení je klíčový. Pokud se rozhodnete pro formální dress code, vybírat můžete mezi pánskými společenskými obleky a smokingy. Celý outfit pak pozvednou správně zvolené doplňky, které vyjádří vaši osobnost.

Výběr barvy obleku Prvním krokem je volba barvy obleku. Mezi nejoblíbenější patří nestárnoucí klasika modrý oblek, který by neměl chybět v žádném šatníku. Tento oblek se snadno kombinuje a hodí se na většinu společenských událostí. Pro klasický a formální vzhled zvolte černý společenský oblek. Pokud chcete do outfitu vnést trochu originality a odvážnosti, můžete vyzkoušet oblek v odstínech šedé, vínové nebo například zelené. Pokud vás jednobarevné obleky nezaujaly, sáhněte po obleku s jemným vzorem, jako je kostka.

Střih obleku Správně padnoucí oblek je základ. Mezi oblíbené střihy patří slim fit a modern fit, které vytvoří elegantní siluetu. Důležité je, aby oblek lichotil vaší postavě a vy se v něm cítili pohodlně. Jak by měl oblek správně padnout, se dozvíte zde.

Volba materiálu obleku Vybírat můžete mezi vlněnými obleky, lněnými obleky nebo směsovými variantami. Každý materiál má své specifické vlastnosti, a proto je důležité najít takový, který vám bude vyhovovat jak vzhledem, tak i pohodlím.

Cena obleku Posledním faktorem, který může ovlivnit vaši volbu, je cena. Ta se může lišit v závislosti na složení materiálu i na formátu obleku – zvažte, zda chcete pořídit pouze sako a kalhoty, nebo investovat do kompletního setu včetně vesty.

Výběr obleku na maturitní ples je o kombinaci stylu, pohodlí a osobního vkusu. S dobře padnoucím a stylovým oblekem budete na plese vypadat skvěle a cítit se sebevědomě.

Jaké doplňky zvolit k obleku na maturitní ples?

Perfektní outfit na maturitní ples vyžaduje nejen správný oblek, ale i vhodné doplňky.

Košile - základ každého elegantního outfitu s oblekem. Klasická bílá nebo modrá košile nikdy nezklame. Nemusíte se bát ani variant s jemným vzorem pro originální styl. Pokud hledáte něco odvážnějšího, zvolte košili s výrazným vzorem např. květinami či košili v neobvyklé barvě např. fialové. A pokud se v košilích necítíte, můžete zvolit polokošili, tričko nebo i rolák.

Motýlek nebo kravata? Každý preferuje něco jiného. Pokud hledáte jednoduchou variantu, zvolte předvázaný motýlek. Motýlky nabízíme v široké škále barev, od klasických jednobarevných (např. modrá, červená, zelená) až po vzorované varianty. Pokud preferujete vázací kravaty, můžete si vybrat z různých stylů a barev, od jednobarevných až po vzorované. Jak správně uvázat kravatu, se dozvíte v našem průvodci.

Obuv je klíčová pro pohodlí i eleganci. Kožené polobotky jsou klasickou volbou, kterou můžete přizpůsobit barvě obleku. K modrému obleku doporučujeme hnědé polobotky, k černému obleku černé polobotky. Originalitě se meze nekladou, a pokud dáváte přednost pohodlí, zvolte elegantní tenisky.

Opasek nebo šle jsou poslední tečkou vašeho outfitu. U opasku si můžete vybrat buď klasickou sponu, nebo elegantní automatickou přesku, která nevyžaduje dírky. Barvu opasku slaďte s obuví. Pokud preferujete šle, opasek nechte doma a oživte vzhled stylovými kšandami.

Tip na závěr:

Nezapomeňte si maturitní ples užít naplno! Vyberte si outfit, ve kterém se budete cítit skvěle a sebevědomě. Držíme palce a přejeme hodně štěstí u maturity!