Jak se obléknout do tanečních: Průvodce outfitu pro pány

Taneční kurzy jsou oblíbenou společenskou událostí, která nabízí nejen možnost naučit se nové taneční kroky, ale také příležitost setkat se s novými lidmi a zlepšit společenské dovednosti. Jedním z klíčových aspektů těchto kurzů je správné oblékání. Jak se tedy správně obléknout do tanečních? 

Šest základních pilířů outfitu do tanečních

1. Oblek tmavých odstínů

Základem pánského oblečení do tanečních je kvalitní oblek. Nejvhodnější volbou je tmavý oblek, ideálně černý nebo tmavě modrý. Oblek do tanečních by měl být dobře padnoucí a nejlépe pružný, aby neomezoval pohyb při tanci. Pánský oblek do tanečních KENT s elastanem je skvělou volbou pro ty, kteří hledají moderní oblek za dostupnou cenu. Tento tmavě modrý oblek je designován podle nejnovějších trendů a hodí se na nošení nejen do tanečních, ale také na zkoušky, na maturitu nebo do práce. Moderní oblek se ve vaší skříni nikdy neztratí. A pokud potřebujete oblek lehce upravit na míru přímo vaší postavu, neváhejte navštívit naši prodejnu FERATT a my se o to postaráme.

2. Formální košile

Pod oblek se hodí klasická bílá košile. Alternativně můžete zvolit jemné pastelové barvy, které působí elegantně. Košile by měla být vždy čistá a pečlivě vyžehlená. Nejlepší zkušenosti mají mladí tanečníci s bavlněnou košilí, popřípadě s bavlněnou košilí s elastanem.

3. Kravata nebo motýlek?

Kravata nebo motýlek jsou neodmyslitelnou součástí pánského oblečení do tanečních. Kravata by měla ladit s oblekem a košilí, zatímco motýlek může být i více kreativní. Pro formálnější příležitosti se doporučuje černý a tmavě modrý jednobarevný motýlek. Mnoho mladých mužů volí motýlek podle barvy šatů taneční partnerky.

4. Kvalitní boty

Klasické kožené polobotky v černé barvě jsou ideální volbou. K modrému obleku si můžete dovolit také tmavě hnědé boty. Boty musí být vždy čisté a vyleštěné. Pohodlná obuv je důležitá, protože budete strávit hodně času na nohou. Nebojte se do kvalitní obuvi z pravé kůže investovat, tato investice se vám brzy vrátí.

5. Doplňky

Nezapomeňte na vhodné doplňky, jako jsou manžetové knoflíčky, které dodají vašemu vzhledu sofistikovanost. Kapesníček do kapsy saka je také elegantním doplňkem. Neodmyslitelnou součástí outfitu do tanečních je kožený opasek. Ten vždy vyberte v barvě, která ladí s ostatními koženými doplňky. K hnědé obuvi vždy hnědý pásek, k černé obuvi zase opasek černý. A pokud chcete vyřešit toto dilema, sáhněte po oboustranném opasku, který je z jedné straně černý, z druhé hnědý. Můžete se pak rozhodnout podle příležitosti, na kterou si ho vezmete.

6. Ponožky určitě vysoké

Zvláštní kapitolu tvoří zdánlivě nepodstatné ponožky. Ponožky zvolte do tanečních vždy s prodlouženou délkou, která zakrývá vaše holeně i při sezení před volbou tance. Barvu zvolte podle barvy obleku – tmavě modré ponožky, nebo ponožky černé.

 

Sebevědomí je úplně ta nejdůležitější součást vašeho outfitu. I když na parketu někdy nepředčíte taneční mistry, vaše sebevědomí a perfektní outfit přispějí k tomu stát se hvězdou tanečního parketu.